Vi använder lokala råvaror i den utsträckning det går att få tag i och menyn anpassas efter de råvaror som finns under säsongen.

Restaurangen finns alltid tillgänglig för privat abonnering. Minst antal gäster, 12 st.

 

 

Förrätt

Kantarellsoppa; med chévretoast

Dryckesrekommendation: San Leonardo Vette, 85 kr/glas
Friskt och fylligt med rund karaktär av mogna päron, vit persika, melon, söt citrus, samt lite örtighet och mineralitet. Lång fin eftersmak.109:-
Råraka med Kalix löjrom och syrad grädde.

Ferrari Brut Organic, 80 kr/glas
Komplex och elegant, fruktig och frisk doft av gula äpplen, citrus och mineral med undertoner av rostat bröd, sötmandel och nougat.
195:-

Varmrätt

Helstekt oxfilé;
Haricoverts, rödlök, rökt fläsk, rödvinssky, potatiskrokett smaksatt med ädelost

Zeni Marogne Valpolicella Ripasso, 105 kr/glas,
Rättfram och friskt fruktig doft av moreller, örter, lakrits och lite te. Torr, innehållsrik och stadig smak med finess och friskhet.
315:-
Torskrygg;
Räkor, dill, pepparrot, brynt smör, potatispuré

Black Stallion Napa Valley Chardonnay, 125 kr/glas
Doften är komplex med inslag av melon, persika, äpple, päron, citron, kokos och vanilj. Smaken är torr, frisk och fruktig med rika inslag av tropisk frukt, äpplen, citrus och fat.
270:-
Svamprisotto;
Hansjö Gulla, gravad ren, picklad tomat

Rubesco, 80 kr/glas
Stor, fin doft av körsbär och plommon med inslag av lakrits, fat och örter. Stor, förfinad smak med inslag av mogna svarta och röda bär, fat och örter.
189:-
Järnvägshotellets sandwich;
flankstek, kantareller, senapsmajonäs, picklad tomat, syrad silverlök, Hansjö Gulla, pommes frites

Côtes-du-Rhône, Saint-Esprit 2017, 80 kr/glas
Doften är mycket generös och med toner av svartpeppar, röda bär, violer och lakrits. Smaken är medelfylligt till fylligt med mjuka tanniner och inslag av röda bär, violer och lakrits.
245:-
Järnvägshotellets Skidåkarpasta;
Pasta Linguini Bolognese
Lokal köttfärs, riven parmesan.
149:-
Järnvägshotellets vegetariska Skidåkarpasta;
Pasta Linguini och kökets bästa grönsaker för dagen, riven parmesan.
149:-
Järnvägshotellets Oxfilépasta;
Pasta Linguini och svensk Oxfilé med ädelostsås, riven parmesan.
189:-

Dessert

Créme Brûlée;
Saffran, kanelkokta körsbär

Nivole Moscato d’Asti, 65 kr/glas (8 cl)
Sött pärlande och friskt vin med tydligt aromatisk profil. Blommiga och kryddiga aromer av aprikos, mandarin, päron och honung.
90:-
Hjorton med vitchoklad;
Hjortroncreme, hjortronmaräng, chokladsmulor

Nivole Moscato d’Asti, 65 kr/glas (8 cl)
Sött pärlande och friskt vin med tydligt aromatisk profil. Blommiga och kryddiga aromer av aprikos, mandarin, päron och honung.
119:-
Pralin från Mora Choklad
30:- /st